pátek 23. března 2012

Letem světem, dokonce i s Fišerem

Maturitní ples 4. ročník - Gymnázium Turnov
V pátek 27. ledna 2012 se uskutečnil maturitní ples 4. ročníku Gymnázia Turnov. Ještě před příchodem hostů a zahájením programu probíhala generálka prezentačního komponovaného vystoupení maturantů s tancem v duchu jednotlivých školních předmětů. Samotný program se naostro rozjel ve 20 hodin. V rytmech makareny se vlnil dokonce i třídní profesor Vladimír Fišer. Po šerpování se slova ujala zástupkyně třídy Klára Víchová, která dala s poděkováním prostor i třídnímu učiteli a řediteli školy Miroslavu Vávrovi, aby i oni mohli přispět svou trochou do mlýna. Po celý večer se maturanti i hosté mohli bavit se skupinou Ego retro music z Hořic v Podkrkonoší, jež dělá společnost na našich maturitních plesech již několik let. „Je to super kapela,“ poznamenala jedna z maturantek. Otázkou však je, jestli se skupina v dalších letech studentům „neoposlouchá“. V půlnoci nás jako překvapení potěšila svým krátkým programem TaPŠ Ilma. Ego retro music hrálo až do 2. hodiny po půlnoci.




Život ale neprobíhal jen na sále, již kolem 20. hodiny se začala prodávat tombola, jež byla během okamžiku vyprodána. Hosté také mohli hlasovat o nejroztomilejšího maturanta. Hlasovacím nástrojem byla mince vhozená do krabice, na níž byly fotky maturantů z raného dětství. K dispozici byl také hojně navštěvovaný bar s všemožnými alkoholickými i nealkoholickými nápoji. Celému večeru vládla poměrně uvolněná příjemná nálada.


Ale ples je už dávno za námi, a proto se The Point zeptal maturantky Karolíny Háskové, jak se těší a připravuje právě na nadcházející maturitní zkoušku. „Připravuji se, ale zatím poměrně málo,“ řekla. V příštích týdnech bude mít hodně práce, na kterou se moc netěší. Je si však vědoma, že je to nezbytné. „Spíše se těším, až to budu mít za sebou,“ dodala s úsměvem Karolína. My proto přejeme jí i ostatním maturantům hodně štěstí a úspěchů.
                                                                                                                               
Jaroslav Šlechta

Žádné komentáře:

Okomentovat